0

Älypönttö

Luulitko, että nyt on kaikki keksitty ja mikään ei enää mullista maailmaasi? Voisimpa sanoa, että väärässä olit. CES-messuilla on esitelty maailmaasi mullistava älypönttö!

Älypönttö

Numi -älypönttö on Kohlerin valmistama, eikä se muistuta lainkaan vessanpönttöä. Pönttö on väriltään musta, muodoltaan suorakulmainen laatikko jossa ei ole korkeaa vesisäiliötä, mutta siinä on istuinlämmitys, musiikkisoitin, automaattinen kansi ja kosketusnäyttö. Eikä siinä vielä kaikki, älypöntölle voi puhua, sillä se ymmärtää puhetta.

Ominaisuudet

Älypöntön ominaisuudet muistuttaa paljolti auton lisävarustelistaa. Istuessasi pöntöllä sisäänrakennetuista kaiuttimista voi kuunnella musiikkia ja kosketusnäytöllä voit ohjata pöntön toimintoja.

Toimintoihin kuuluu esimerkiksi etupuolen ja takapuolen kuivatuspuhallus.

Kosketusnäytön avulla pystyy säätelemään myös istuimen lämpötilaa ja valaistusta. Pöntön kansi on automaattinen ja avautuu ja sulkeutuu itsestään.

Pönttöä ei tarvitse perinteiseen tapaan vetää vaan tämäkin asia hoituu kosketusnäytöllä olevaa huuhtelu symbolia näpäyttämällä.

Erikoisuutena, jos niitä ei vielä riittävästi ollut, niin pöntön saa personoitua juuri omaan käyttöön.

Applikaation avulla voi pöntön asetuksia säätää itselleen sopiviksi. Kun tarve vessaan iskee, niin pönttöä lähestyessäsi, se tunnistaa sinut ja muuttaa asetukset vastaamaan asetuksiasi.

Miellyttävyyttä lisää automaattitoiminnot, jolloin kädet pysyvät puhtaana kun niitä ei tarvitse käyttää.

Älypönttöjä on käytössä jonkin verran ainakin Japanissa. Ihan joka Pekan ja Pirkon kukkarolle älypönttö ei sovi, sillä hintaa sillä on reilut 6000€