0

Harkitsetko käytetyn iPadin ostoa? Tässä parhaat mallit

Käytetyn iPadin ostaminen on loistava tapa säästää rahaa. Mutta aivan kuten minkä tahansa muun käytetyn tuotteen (erityisesti, kun puhutaan yli satojen eurojen investoinnista), myös käytetyn iPadin ostossa kannattaa ottaa erityisesti huomioon tabletin malli ja vuosi, jotta käyttökokemus olisi mahdollisimman mukava. Tällä tapaa varmistat ensinnäkin, että Apple tukee edelleen kyseistä mallia, ja toiseksi, että mallin hinta-laatu-suhde on kunnossa.

Käytetyt Apple-tuotteet ovat kasvattaneet hiljalleen suosiotaan, kiitos useiden Apple-mallien pitkän käyttöiän. Hyvin huolletut laitteet kestävät useita vuosia kovassakin käytössä, ja brändin arvo on noussut huimasti viime vuosien aikana. Siinä missä monien muiden elektroniikan valmistajien tuotteet menettävät arvoa vuosien vaihtuessa, monien Applen tuotteiden hinnat ovat pysyneet lähes samana jo useiden vuosien ajan.

Applen markkina-arvo on tällä hetkellä huipussaan. Se näkyy myös uusien Applen tuotteiden hinnoissa, jotka ovat monien mielestä aivan liian korkeita ominaisuuksiinsa nähden. Kieltämään emme kuitenkaan voi käydä, Applen brändi on kuitenkin jo lähes synonyymi laadukkuudelle ja statukselle. Siksi moni mielellään hankkii itselleen Applen tuotteita, mikä on myös johtanut käytettyjen Applen tuotteiden suosion kasvuun.

Vaikka kyseessä onkin käytetty tuote, ei iPadia kannata lähteä tilaamaan heti ensimmäiseltä sivustolta, joka tarjoaa hakemaasi mallia halvalla. Liian edullinen hinta kielii usein käyttöä haittaavista virheistä tai jopa huijaussivustosta. Suosittelemme siis suuntaamaan luotettavalle Applen tuotteita myyvälle sivustolle, jossa myydään iPad-tuotteita turvallisesti jopa vuoden käyttötakuulla, sekä tietysti valtuutetun Apple-huollon tarkastamina.

Parhaat käytetyt iPad-mallit

Varsin tärkeä osa käytetyn iPadin ostoprosessia on tietysti varmistaa, että olet ostamassa laadukasta iPadia, jonka käytöstä saat mahdollisimman paljon irti.

Esittelemme seuraavaksi parhaat hinta-laatu -suhteen omaavat iPad-mallit, jotka voi lähes huoletta hankkia myös käytettynä. Hintoja ei ole ilmoitettu ollenkaan, sillä käytetyn iPad-mallin hinnat vaihtelevat myyjän mukaan. Listassa ei mainita ollenkaan alkuperäistä iPadia, eikä vanhempia malleja (iPad 2, iPad 3 ja alkuperäinen iPad Mini), sillä Applen päivitykset eivät tue enää näitä malleja ollenkaan. Toisin sanoen, nämä mallit eivät ole käytettynäkään ostamisen arvoisia.

  • iPad 4: Vaikka Applen päivitykset eivät enää tue tätäkään mallia, pääsee iPad 4 listalle sen takia, että se on erittäin edullinen vaihtoehto vaikkapa e-kirjaksi. Jos haet iPadilta mahdollisimman edullista hintaa ja ainoana käyttötarkoituksena on vain e-kirjojen lukeminen sekä sosiaalisessa mediassa surffailu, iPad 4 on erinomainen ja edullisin vaihtoehto vaatimattomaan käyttöön.
  • iPad Air ja iPad Air 2: iPad 4:sta huomattavasti tehokkaammat Air-mallit sopivat jo varsin monipuolisempaan tabletin käyttöön pelkän netissä surffailun sijaan. Air-mallien hinta uutena on hieman laskenut myös Applen valikoimassa, kiitos uudempien ja tehokkaampien mallien, joten on hyvin mahdollista, että löydät näitä malleja erittäin edullisesti.
  • iPad Mini 2, 3 ja 4: Nämä mallit edustavat iPad Air-mallien pienempää versiota, mutta ovat käyttöominaisuuksiltaan lähes identtisiä isoveljiensä kanssa. Vaikka nämä mallit eivät tue Applen varsin kätevää Pencil-ominaisuutta taikka älynäppäimistöä, ovat nämä iPadin miniversiot erinomainen vastine rahoille myös käytettyinä.
  • Viidennen sukupolven iPad (malli 2017): iPad Prosta edullisempi versio, joka sopii erinomaisesti jo erittäin vaativaan käyttöön. Monipuolisten ominaisuuksiensa lisäksi tämä iPad omaa laadukkaan akun, joka tulee kestämään myös omistajan vaihtuessa.
  • Ensimmäisen sukupolven iPad Pro: Ensimmäiset iPad Pro-mallit ovat edelleen huipputehokkaita, ja sopivat erinomaisesti vaativaan käyttöön. Tämä malli on listan kallein, mutta jos olet valmis investoimaan rahaa myös käytettyyn iPadiin, tulet varmasti nauttimaan tämän mallin monipuolisista ominaisuuksista ja nopeasta prosessorista pitkään.