0

Helpotusta tuova kehitys

Jokapäiväisessä ajessa askareita helpottamassa on nyky teknologia. Esimerkiksi kauppreissulla ollesaa voi sovelluksen avulla puhelimella käynnistää kotona olevan imurin tai saunan kiukaan.

Älykodit

Yhä enemmän ja enemmän markkinoilla on tarjolla älykoteja, sillä kodin ratkaisut muuttuvat ja eletroniikka muuttuu ja enenevissä määrin näitä kahta on pyritty yhdistämään. Uusissa valmistuvissa taloissa on usein jo valmiina erilaisia älyratkaisuja ja tuovat esimerkiksi säästöä sähkönkulutuksessa.

Kodinkoneet

Kodinkonekaupoilla ei enään pohdita vain laitetta yksilönä vaan sitä millainen laite tekee kodista älykkäämmän. Kodinkoneet ovatkin helppo kohde tälläiselle pohdinnalle, sillä tarjolla on paljon vaihtoehtoja esimerkiksi robotti-imuri.

Kodinkoneiden toiminnot eivät välttämättä vaadi verkkoyhteyttä, mutta usein verkkoyhteys parantaa laitteen toimintoja. Verkkoyhteydellä niitä pystyy ohjailemaan ja säätämään myös muualta kuin kotoa, tietokoneella tai puhelimella.

Kotiverkossa oleviin laitteisiin on muistettava asentaa tietoturva ja suojata salasanalla.

Älyimuri

Älyimureita on jo vuosia ollut olemassa, nyt niitä on kehitetty lisää asiakaspalautteiden perusteella.

Electroluxin Purei9 on kehityksen kärjessä, älyimuri sisältää kameran ja sensoreita, joten se ei törmäile seiniin. Laite siivoaa ongelmitta myös matot ja jopa esteet eivät ole haitaksi jos niiden korkeus on alle 2,2cm. Älyimuri on sulavaliikkeinen ja tarkka eikä helpolla jää jumiin hankaliinkaan paikkoihin.

Älyimuri siirtyy latauspisteelle tarvittaessa ja latauduttuaan palaa sinne missä siivous oli jäänyt kesken. Mikä parasta imurin voi käynnistää vaikka töissä ollessasi puhelimella.