0

Minkä hintainen älypuhelin kannattaa ostaa? Edullisten, keskihintaisten ja hintavien älypuhelinten hyvät ja huonot puolet

Älypuhelin on yksi modernin ajan ehdottomasti mullistavimmista laitteista. Se mahdollistaa paljon asioita, joita ei ennen voitu kuvitellakaan. Lisäksi se on helpottanut ihmisten elämää suuresti. Älypuhelimessa yhdistyy monta elementtiä, joita ennen piti hallita erikseen. Älypuhelimessa on niin kalenteri, kello, herätyskello, muistio, internet, kartat, navigaattori kuin ravintolaoppaatkin – kaikki yhdessä paketissa. Lisäksi tämä nimenomainen paketti on vieläpä taskukokoinen ja kulkee mukana minne tahansa menetkin. Oletko sinä miettinyt älypuhelimen hankintaa? Onko kyseessä ihka ensimmäinen luurisi, vai oletko jo älypuhelinten aktiivikäyttäjä, jonka kädestä älypuhelin löytyy käytännössä koko ajan?

Älypuhelinta valitessa tulee ottaa huomioon monen monta asiaa. Yksi tärkeimmistä pointeista on hinta – minkä hintainen älypuhelin kannattaa ostaa ja paljonko siitä on oltava valmis pulittamaan? Tämä artikkeli tekee vertailun puolestasi, ja esittelemme edullisten, keskihintaisten ja hintavamman puoleisten älypuhelinten hyvät ja huonot puolet, edut sekä haitat. Toivotamme nautinnollisia lukuhetkiä tämän älypuhelinten hinnoista kertovan artikkelin parissa. Siitä on varmasti apua seuraavan älypuhelimesi hankinnassa. Mitä sanot? Ehkäpä nyt olisi jo aika vaihtaa uuteen?

Älypuhelimia löytyy ihan kaikissa hintaluokissa. Voit löytää upeita löytöjä jopa alle satasella, joskus niinkin pienellä rahalla kuin vaikkapa 50 eurolla. Toisinaan hinnat tuntuvat hipovan pilviä, kun markkinoitavan näkee sellaisiakin luureja, joilla on hintaa enemmän kuin tuhannen euron verran. Siispä, oletko jo tullut miettineeksi, millaisella budjetilla olet liikkeellä uuden älypuhelimen hankinnassa? Budjetti ratkaisee luurin hankinnassa paljon. Millaisia ominaisuuksia kännykältäsi haluat ja mitä voit odottaa oman budjettisi rajoissa? Kalliit kännykät ovat todennäköisesti hyviä, mutta kannattaa muistaa, että nykyään halvassakin luurissa on hyvät ominaisuudet peruskäyttöön ja pienelläkin budjetilla voi saada kelpo laitteen jossa on edistyneetkin ominaisuudet. Kannattaa toki muistaa, että jos haaveilee hintavamman puoleisesta luurista, ei unelmiaan kannata haudata romukuoppaan vain siksi, ettei tällä hetkellä ole puhelimeen varaa. Esimerkiksi freedomrahoitus tarjoaa joustavaa lainaa joka tekee unelmistasi totta.

Edullinen älypuhelin

Edulliseksi älypuhelimeksi luokitellaan sellainen kännykkä, joka on hinnaltaan alle 250. Edullisimmillaan tällaisen laitteen voi saada vaikkapa viidellä kympillä. Ihan kovin suuria ihmeitä ei näiltä kännyköiltä voi odottaa, mutta peruskäyttöön ne sopivat mainiosti. Usein niistä löytyy nykyään kehittyneitäkin ominaisuuksia pienellä budjetilla. Sinun ei siis tarvitse pulittaa omaisuuksia saadaksesi hyvää älypuhelinta, vaan voit olla liikkeellä pienelläkin budjetilla!

Keskihintainen älypuhelin

Keskihintainen älypuhelin puolestaan kustantaa ostajalleen alle 500 euroa. Tällaiselta puhelimelta voi jo odottaa huomattavasti enemmän kuin edullisemmalta sortilta. Ominaisuuksia voi olla laidasta laitaan ja kehittyneempää tekoälyä voi olla käytössä vaikkapa kasvojentunnistimen muodossa. Tässä hintaluokassa puhelimilla on usein resoluutiota ja kokoa vaikka muille jakaa mukavan nettiselailun ja pelaamismukavuuden takaamiseksi.

Kallis älypuhelin

Kalliista älypuhelimesta voidaan puhua, kun hintaa on yli 500 euroa. Joitakin saattavat kauhistuttaa nämä megahinnat, jotka saattavat nousta jopa tuhansiin. Jos kaipaat puhelinta ihan vain peruskäyttöön, kalliimpi hintaluokka saattaa olla sinulle jopa liikaa. Toki mahtava resoluutio ja suorituskyky takaavat äärimmäisen nopean selailun ja pelailun ja kuvien upean laadun, mutta jos nämä ovat ominaisuuksia joita et puhelimeltasi etsi, on turha raotella kukkaronnyörejä liikaa.