0

Robotisaatio avuksi

Vaarin vahdiksi älykeppi, koiralle automaatti ruokakippo, kuluttajaelektroniikka messuilla esiteltiin mitä innovatiivisimpia uusia keksintöjä. Innovaatioista sai osansa niin lemmikit kuin ihmisetkin.

Älytuotteet

Messuilla Las Vegasissa esiteltiin megatrendejä ja esiin nousi aiempien vuosien hengessä robotisaatio. Robotisaatio tuotteita oli paljon tarjolla niin lemmikeille, senioreille kuin vauvoillekin.

Yksi innovaatio oli älykävelykeppi, keppi lähettää hälytyksen vanhuksen lapsille, jos vanhus lähtee liian kauas kotoaan ja näin omaiset voivat hakea eksyneen tai karanneen vanhuksen takaisin kotiin. Ilmoitus omaisille lähtee myös jos keppiä ei ole liikutettu muutamaan päivään, tällöin omainen voisi mennä tarkastamaan että kaikki on kunnossa.

Keksinnöt

Scifimäisiä kodin robottipalvelijoita käyttökelpoisempia tuotteita ovat uudet ja pienet keksinnöt.

Yksi hitiksi noussut keksintö oli robotti joka lataa akkuja. Robotti on vain maitopurkin suuruinen, sen sisään tiputetaan akkupatterit, laite pyörittää patterit laturiin oikein päin ja kun ne ovat latautuneet se sylkäisee ne koteloon.

Lemmikeille oli yllättäen tarjolla runsaansi keksintöjä, mutta tavallaan ne olivat surullisia, sillä miksi ylipäätään hankkia koira jos ei itsellä ole aikaa sille. Keksinnöistä muutama mainittakoon niin oli etäruokintakippo ja tennispallonheitin. Ymmärtääkseni koira hankitaan juuri siksi, että sille itse halutaan heittää palloa ja rakkaudella ruokkia.

Teknologia-ala on nopeiten uudistuva ala, ja yrityksiä syntyy kuin sieniä sateella.

Mahtavaa että löytyy innovatiivisia ihmisiä!