0

Uusi vai käytetty läppäri

Kun olet ostamassa tietokonetta, kannattaa uuden tietokoneen rinnalla harkita käytetyn toimistoläppärin hankintaa. Kotikäyttöön kunnostetut käytetyt toimistokäytössä olleet läppärit saattavat usein olla enemmän vastinetta rahalle, sillä tehoja on usein paljon enemmän kuin kaupassa myytävissä läppäreissä.

Monelle tuttu tilanne on varmasti se kun kone hidastelee, nettiyhteys pätkii, läppäri kuumenee niin paljon, että tuntuu kuin reidet olisivat tulessa. Tässä tilanteessa ostetaan uusi kone ja vanha saattaa jäädä komeroon varakoneeksi tai sitten lapsille tai mökkikäyttöön.

Mitä jos sen sijaan, että ostat kaupasta uuden koneen päätyisitkin ostamaan leasing-läppärin?

Yrityskone kotikoneeksi

Käytettyjä tietokoneita myydään useassa jälleenmyyjäpisteessä Suomessa. Ala on kasvanut kymmenessä vuodessa runsaasti ja yhdeksi kärkinimeksi on noussut Taitonetti.

Liiketoiminta perustuu hyvien leasing-koneiden myyntiin. Tähän on auttanut se, että koneet eivät vanhene yhtä nopeasti kuin 10-20 vuotta sitten.

Yritysläppäreitä ostetaan välittäjältä jopa satoja kappaleita, jonka jälkeen koneet avataan ja puhdistetaan. Koneiden kunto arvioidaan, löytyneet viat korjataan, muisti tyhjennetään ja kone yleishuolletaan jonka jälkeen ne ovat valmiita myyntiin.

Taitonetti

Taitonetti yrityksen toimenkuvaan kuuluu käytettyjen yrityskoneiden kierrätys uusiokäyttöön. Käytetty ja huollettu yrityskone on vahva kilpailija uuden koneen rinnalla. Etenkin jos haussa on pelaamiseen tarkoitettu kone. Osa koneista viritetään erikseen pelaamistarkoitukseen. Vanhaan koneeseen asennetaan uudet tehokkaammat näytönohjaimet, jolloin se jaksaa pyörittää vaativiakin pelejä moitteettomasti.

Pelikoneiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa ja Taitonetti on ottanut tämän hyvin huomioon.

Luonto kiittää

Monesti Elektroniikasta puhuttaessa ajatellaan, että uusi on aina parempi kuin vanha, mutta tämä ajatus ei aina pidä paikkaansa.

Koneet eivät vanhene enään yhtä nopeasti kuin esimerkiksi 15-vuotta sitten. Vanhoista koneista hyvällä huollolla riittää iloa pitkäksi aikaa.

Yrityskoneiden muisti ja kapasiteettikyky on usein paljon tehokkaampi ja parempi kuin uuden kaupasta yksityishenkilöille kaupatussa koneessa.

Elektroniikan kehitysvauhti on alkanut tasaantua jonka ansiosta vanha yrityskone pärjää kilpailussa uutta konetta vastaan. Koneiden kierrättämisen toinen hyvä puoli on se, että se säästää luontoa. Eli on eko teko ostaa käytetty kone, sillä luonnonvarat ovat rajalliset.

Yrityskoneen vahvuudet

Vanha yrityskone on hyvä valinta monestakin syystä, siinä on hyvä prosessori, vankka runko ja hyvä jäähdytys. Magnesiumrunkoinen toimistoläppäri kestää enemmän, verrattuna muovirunkoiseen markettiläppäriin.

Myös hinta on käytetyn yrityskoneen puolella, sillä samalla rahalla saa tehokkaamman koneen.

Kierrätys kannattaa

Viihde elektroniikasta puhuttaessa ei useinkaan tule mietittyä taloudellisuutta ja ympäristöä, mutta tämän päivän kasvana trendinä on luonnonvarojen säästäminen.

Joten mikä on fiksumpaa ja parempaa kuin olla trendikäs kierrättää, näin ajattelee samalla luontoa ja taloudellisuus tulee mukavana lisänä.

Koneet kiertoon -yritys ottaa huollettavakseen ja myyntiin myös yksityiskoneita. Kaikkea tietotekniikkaan liityvää voi yritykselle lahjoittaa, josta ne päätyvät eteenpäin myyntiin, lahjoitukeksi sairaaloihin ja yhdistyksiin, sekä varaosiksi.

Ihmisiä tulee muistuttaa, että koneiden valmistus kuluttaa luotoa, mutta myös niiden romuttaminen kuluttaa luontoa, siksi on talouden ja luonnon kannalta kannattavinta, että koneita käytettäsiin mahdollisimman pitkään.

Jos nyt ajatuksissasi on uuden koneen hankinta, niin kannattaa punnita vakavasti olisiko käytetty yrityskone kuitenkin parempi vaihtoehto juuri sinulle. Samalla suot ajatuksen luonnon säilymiseen tulevaisuudessakin.