0

Vuoden 2018 kodin elektroniikka trendit

Las Vegasissa järjestetään vuosittain jättimäiset CES-messut, jossa esitellään edistyksellisiä ja innovatiivisia, tarpeellisia ja vähemmän tarpeellisia vempaimia ja keksintöjä.

Messuilta nousi tänä vuonna esiin useita eri kategorioita mielettömillä keksinnöillään.

Älykoti

Älykäs koti oli jo viime vuonna erittäin puhuttu teema ja jatkaa nousukiitoaan ja keskeisenä teemana olemista myös tänä vuonna. Älykotien laitteet nousevat suurempaan tietoisuuteen ja suurempaan ja tärkeämpään rooliin Google homen ja Amazon Echon ansiosta.

VR ja AR

Vetonaulana messuilla tänäkin vuonna oli edelleen virtuaalitodellisuus. Virtuaalisuus ja lisä todellisuus ovat olleet markkinoilla keskiössä jo hyvän tovin. CES-messuilla tänävuonna peneelikeskustelut kävivät kuumana ja erityisesti Qualcommilta ja Googlelta odotetaan uusia ja mielenkiintoisia tuotejulkistuksia.

Terveysteknologia

CES-messujen pysyvänä aiheena on edelleen tänäkin vuonna puettava terveysteknologia. Laitevalmistajat esittelevät uutta kuluttajille sopivaa puettavaa teknologiaa, tarjontaa on paljon ja kokeillaan, mikä alkaa kuluttajia kiinnostamaan.

Mobiili

CES-messuille osallistuu lähes kaikki suurimmat puhelinyhtiöt maailmassa. Perinteiseen tapaan kuitenkin Apple loistaa poissaolollaan. Tämä mahdollistaa lisä tilaa muille yhtiöille tuoda omat innavaatiot esille. Monilla yhtiöillä on tapana tuoda juuri CES-messuilla julki uusia puhelinmalleja, eikä pettymystä tule tänäkään vuonna. Varsinkin Sony on julkaissut juuri messuilla uudet puhelin mallinsa.

Suurinpana puheenaiheena puheenaiheena mobiilialaan liittyen tänä vuonna oli 5G-teknologia. 5G-teknologiaa työnnetäänkin jokaiseen mahdolliseen väliin etenkin suurten pelaajien keskuudessa, esimerkiksi Samsung ja Intel etunenässä.

Puheenaiheet

Liittyipä esitykset sitten lennokkeihin, itseajaviin autoihin tai muuhun älyteknologiaan, niin 5G-teknologia on suuressa roolissa puheissa.

Lisäksi suuri rooli puheenaiheissa tulee olemaan myös robotiikalla, uudella tv-teknologialla ja autonomisilla autoilla.

Kodin elektroniikkaa tullaan jatkuvasti ja monipuolisesti kehittämään niin tänä vuonna kuin tulevaisuudessakin. Uskomattomia innovaatioita CES-messuilla esiteltiin, jännityksellä jäädään odottamaan ensivuotta.