0

Älypuhelin: merkittävä investointi, jossa voi onneksi säästää

Älypuhelin koristaa tänä päivänä yhä useamman suomalaisen taskua, eikä syyttä, sillä älypuhelimesta on tullut uuden teknologian ansiosta äärimmäisen kätevä laite. Nykyään sen avulla voi napata laadukkaita kuvia, lukea sähköposteja, sammuttaa valoja, selata televisiota, maksaa kaupassa, seurata päivittäistä energiankulutusta, tilata tuotteita verkkokaupasta sekä pitää yhteyttä maailman toisella puolella asuviin läheisiin reaaliajassa.

Älypuhelinten ominaisuuksien yhä laajentuessa ja tehokkuuden kasvaessa voimme nähdä muutoksia myös niiden hinnoissa. Tänä päivänä kalleimmista älypuhelimista saa pulittaa jopa useita tuhansia euroja – summa, joka vastaa usein jo laadukasta tietokonetta.

Vaikka rahalla saa, markkinoilta löytyy myös lukuisia muutaman sadan euron arvoisia puhelimia, joiden hinta-laatu-suhde on todella hyvä. Onneksi tänä päivänä älypuhelimeen investoinnissa voi helposti myös säästää rahaa. Tästä syystä olemme listanneet alle muutamia tärkeitä vinkkejä, joita seuraamalla voit tehdä sekä järkeviä valintoja että tietysti säästää myös selvää rahaa.

Rahaa säästäviä vinkkejä älypuhelimen hankintaan

Vertaile puhelinliittymiä

Harva suomalainen tiedostaa, että myös puhelinliittymät on mahdollista kilpailuttaa sähkösopimuksen tai lainan tavoin. Liittymä hankintaan yleensä sen kummemmin hintoja vertailematta, ja varsinkin, jos operaattori on tarjonnut liittymää hyvään hintaan. Samalla täysin saman liittymän (tai jopa paremman) voi kuitenkin saada toiselta myyjältä edullisemmin.

Puhelinliittymien vertailu on tänä päivänä verkossa nopeaa ja helppoa. Vertailupalveluiden kautta sinun ei tarvitse juosta liikkeestä toiseen kysellen parhaita hintoja, vaan palvelu tuo muutamissa minuuteissa näytöllesi parhaat tarjoukset kaikilta Suomessa liittymiä myyviltä operaattoreilta.

Puhelinliittymien vertailulla voit siis tuoda todellista säästöä kotitalouteesi joka kuukausi. Otetaanpa esimerkkinä nelihenkinen perhe, jossa jokaisen jäsenen liittymästä maksetaan 29,90 kuussa. Kilpailutuksen yhteydessä samoilla eduilla varustettu liittymä olisi mahdollista saada hintaan 19,90 kuussa. Tämä kerryttää säästöä kuukaudessa noin 40 euron edestä, mikä tekeekin vuodessa lähes 500 euron säästön. Jos kiinnostuit aiheesta, vertaile operaattorit täältä vaikka heti ja näe, kuinka paljon sinullekin kertyisi säästöä joka ikinen kuukausi!

Osta käytettynä

Käytetyn älypuhelimen ostaminen on todellinen ekoteko, mutta vaatii samalla myös jonkin verran tutkimuksen tekemistä ja älypuhelimien tuntemusta. Käytetyn älypuhelimen oston yhteydessä tuleekin olla suhteellisen tarkkana, sillä monia uusiakin puhelimia on voitu kohdella kaltoin, jolloin esimerkiksi niiden akkukapasiteetti tai prosessori on niin huonossa kunnossa, että se vaikuttaa jo käyttömukavuuteen.

Käytetyn puhelimen ostossa huomioon tulee ottaa ulkoisten esteettisten vikojen lisäksi myös järjestelmään liittyvät seikat. Merkistä riippuen monet mallit voivat kestää käytössä pitkään, mutta toiset mallit on taas suunniteltu vanhenemaan automaattisesti tietyn ajan päästä. Puhelinta kannattaa myös testata ennen ostopäätöksen tekemistä ja mallista voi tehdä lisäksi pientä taustatutkimusta verkossa.

Jahtaa elektroniikkaliikkeiden tarjouksia

Single’s Day, Cyber Week, Black Friday… Rapakon toiselta puolelta saapuneet kulutuksen mahtipäivät ovat hiljalleen valtaamassa myös kotimaisia markkinoita. Tarjouspäivien aikana myös älypuhelimien hintoihin voi ilmaantua toinen toistaan houkuttelevampia tarjouksia.

Näiden tarjouksien myötä edullisimmissa puhelimissa säästöt liikkuvat muutamissa kymmenissä euroissa, mutta kalleimmissa puhelimissa säästöä voi kertyä useiden satojen eurojen edestä. Tarjouksien jahtaaminen vaatii toki jonkin verran kärsivällisyyttä ja myös viitseliäisyyttä. Parhaimmat tarjoukset myydään usein nopeasti loppuun, joten näitä tarjouksien huippupäiviä silmällä pitäen elektroniikkaliikkeiden verkkokaupassa kannattaa päivystää tasaiseen tahtiin.